Over ons

Ons concept

NOTOS floreert in een grote, elegante en gastvrije ruimte waar zo'n zestig gasten plaatsnemen.


Vanaf het begin was het de bedoeling de oorspronkelijke structuur van deze voormalige garage uit de jaren 40 te herstellen. Het grote raam en de voorgevel, geïnspireerd op de Hollandse school onder leiding van architect Ritveld, werden zo vrijgemaakt. Onder een groot glazen dak is het ruime decor vol licht, in harmonie met de warmte van het hout.


Aan weerszijden van de grote zaal nodigen salons u uit om te genieten van de intimiteit van een boudoir, een privé-eetzaal of een perfect geïsoleerde ontmoetingsplaats, afhankelijk van de keuze en de omstandigheden.

Ons verhaal

NOTOS betekent "het zuiden" in het Grieks. 


Constantin Erinkoglou opende het restaurant Notos in een oude en zeer kleine boekhandel in Elsene in 1995. Griekse specialiteiten geserveerd op rustieke tafels trokken vrienden aan onder het genot van gezellige wijnen: het was een succes!


In 2000 verhuist NOTOS naar een groter pand, de rue de Livourne, gelegen in deze levendige wijk tussen de mondaine Avenue Louise en het charmante Place de Chatelain. Sindsdien zet NOTOS de toon van de Griekse keuken in het hart van Brussel en Europa, zonder toeristische toespelingen, intiem getekend door de smaken van een Griekenland dat rijk is aan mediterrane, oosterse en Balkaninvloeden.

Ze praten over ons